Politică

Carpov vine cu detalii despre candidatul lui Leancă la funcția de primar

Carpov susține că anume BNM este instituţia cea mai responsabilă pentru cele întâmplate. „A fost acea şedinţă a Parlamentului şi s-a discutat raportul comisiei abilitate cu elucidarea sustragerilor de la cele trei bănci. A fost luată decizia de a o demite pe viceguvernatorul BNM, Ema Tăbârţă, dar s-a mai decis şi de a-l demite pe Artur Gherman, care de fapt nu are nimic cu sistemul bancar. BNM este unica instituţia care trebuie să monitorizeze sistemul bancar”, a spus Carpov.

Întrebat despre semnarea de către Iurie Leancă a unei hotărâri secrete ce ţine de creditul pe care BNM l-a oferit BEM, Carpov a spus că această hotărâre a fost votată de către fiecare ministru în parte pentru a evita prăbuşirea sistemului bancar. „Personal, nu am participat la vot, deoarece eram degrevat din funcţie fiind implicat în campania electorală. Acest credit Guvernul l-a luat la solicitarea BNM. Cabinetul de miniştri a votat pentru a salva situaţia, pentru a ajuta BEM să se ţină pe linia de plutire”, a declarat Carpov.

În cadrul aceleaşi emisiuni Carpov a comunicat că în următoarele zile Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” va anunţa candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. „Miercuri veţi afla numele lui. Pot să spun doar că este o persoană foarte bine pregătită, arată bine şi este sportiv”, a spus Carpov.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *