Culinar.md

Carte de bucate cu rețete ale unor supraviețuitori ai Holocaustului

Obiectivul cărții este de a dovedi lumii că supraviețuitorii Holocaustului au de arătat ceva mai mult decât dureroase amintiri de suferință, pe lângă faptul de a servi ca sursă de sprijin financiar pentru organizații care îi asistă, explică ‘Haaretz’.

Cartea, susținută de asociația studențească Hillel, conține 40 de rețete. Acestea sunt însoțite de istoriile personale ale celor care le-au oferit și care au același trecut de oroare și persecuție.

Mai mulți voluntari au cules rețetele în cursul vizitelor făcute unor supraviețuitori. Ei au învățat de la autori să pregătească respectivele feluri de mâncare și au făcut fotografii privind etapele de preparare.

Majoritatea rețetelor culese provin de la evrei din Europa de Est, iar mâncărurile respective au primit numele autorilor lor. Printre acestea se numără ‘biscuiții cu morcovi ai lui Chana’ și ‘supa de pui a lui Layah’.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *