Actualitate

Cartea Moldovei ajunge astăzi pe masa liderilor europeni

Potrivit unul comunicat de presă al PDM, Cartea Moldovei îi are ca autori pe cetățenii Republicii Moldova care au transmis, prin intermediul echipelor PDM, mesajele lor către Europa. În total, au fost colectate pe parcursul lunii noiembrie peste 420.000 de mesaje adresate liderilor europeni. Volumul este tipărit într-o ediție de lux tocmai cu scopul de a fi oferit liderilor de vârf ai Uniunii Europene la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, care începe astăzi, 28 noiembrie a.c.

“Țara noastră va obține, la Vilnius, un succes de etapă în parcursul său european. Credem că cei mai îndreptățiți să-și facă auzită vocea la acest eveniment sunt chiar cetățenii Republicii Moldova. Iar PDM își ține promisiunea și le duce mesajul lor pentru Europa, la Vilnius”, a declarat președintele PDM Marian Lupu.

Cartea Moldovei conține o colecție impresionantă de mesaje, traduse în limba engleză pentru a putea fi înțelese de reprezentanții statelor membre ale UE, cărora cetățenii le-au adresat gândurile, așteptările și opiniile lor. În prefața cărții se menționează faptul că "volumul constituie o colecție unică de mesaje, adresate liderilor statelor membre ale Uniunii Europene de către cetățenii unui stat care aspiră și el la un viitor în cadrul familiei europene – Republica Moldova. Una dintre țările membre ale Parteneriatului Estic, Republica Moldova și-a asumat în 2009 calea europeană și face în continuare pași determinați spre atingerea obiectivului de aderare. Acest obiectiv politic strategic este împărtășit, astăzi de către majoritatea populației din Republica Moldova, câștigând de la lună la lună mii de noi susținători", se mai spune în comunicat.

Campania PDM "Respect pentru oamenii Moldovei – Scrie Europei" s-a desfășurat pe parcursul lunii noiembrie la nivel național. Democrații i-au invitat pe toți cetățenii să lase un mesaj pentru liderii europeni. În tot acest timp, echipele PDM le-au oferit celor interesați informații despre parcursul european țării noastre, despre sprijinul și fondurile de dezvoltare oferite de UE.
 
sursa: Hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *