Ultima oră

Cartea Roşie va fi reeditată

Gheorghe Şalaru, ministrul mediului, preşedintele Comisiei Naţionale a Cărţii Roşii a R. Moldova, a menţionat importanţa asigurării conservării biodiversităţii la nivel naţional şi internaţional şi a familiarizat asistenţa cu acţiunile întreprinse de către Ministerul Mediului pentru asigurarea protecţiei şi conservării patrimoniului republican al faunei şi florei, informează Ministerul Mediului al R. Moldova.

De asemenea, Şalaru a făcut o referire la celebrarea în anul curent a „Anului Internaţional al Biodiversităţii” şi lansarea planului de activităţi al Republicii Moldova pentru implementarea acestuia.

Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, a menţionat succesele realizărilor ştiinţifice şi practice în domeniul conservării biodiversităţii, inclusiv prin elaborarea până în prezent a două ediţii ale Cărţii Roşii, a volumelor „Lumea animală” şi „Lumea vegetală” şi altor monografii şi lucrări ştiinţifice din domeniu.

În contextul cerinţelor implementării legislaţiei în domeniul elaborării Cărţii Roşii, a cadastrului regnului animal, regnului vegetal şi a obiectelor şi complexelor din fondul ariilor naturale protejate de stat, s-a decis iniţierea activităţilor de elaborare şi publicare a ediţiei a treia a Cărţii Roşii şi monitorizarea activităţilor de implementare a legislaţiei în domeniul protecţiei şi conservării biodiversităţii şi consolidarea cooperării internaţionale din domeniu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *