Carte

CARTEA ZILEI: „Arhiva Mitrokhin: KGB în Europa și în Vest”

Revoltat de amploarea măsurilor active ale agenției (asasinate, campanii de denigrare, șantaj etc.), certificată de cele peste 300 de mii de dosare consultate, va trece în taină de partea disidenților. Conștient de valoarea informațiilor parcurse, începe să le transcrie zi de zi și le scoate pe ascuns noaptea, apelând la tot felul de subterfugii pentru a înșela vigilenta gârzilor, riscându-și viața clipă de clipă.

În 1992, când a reușit să părăsească Rusia, ajutat de British Intelligence Service, a luat cu el și prețioasele însemnări care constituie esența acestei lucrări realizate de autorii Christopher Andrew și Vasili Mitrokhin. Arhiva sa, caracterizată de FBI drept cea mai completă și extinsă primită vreodată dintr-o sursă, include date cuprinse între epoca stalinistă și anii ’80 – o istorie a activității unei organizații omniprezente și omnipotente, privită intotdeauna cu respect, dacă nu cu teamă.

O veritabilă mărturie istorică, cartea de față dezvăluie adevărul într-o serie de evenimente majore, cu care mulți dintre cititori au fost contemporani, dar nu le-au cunoscut decât în versiunea oficialităților vremii. 

Lectură plăcută!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *