Carte

CARTEA ZILEI: „Cum să ai întotdeauna dreptate”, de Hannes Stein

Pentru a le descoperi mai uşor, volumul este împărţit în cinci mari secţiuni, corespunzând marilor domenii de interes ale speciei umane.

Structura cărţii este simplă. Pe o pagină găsiţi o părere, pe cea alăturată punctul de vedere opus: la pagină 41 sunt trecute toate argumentele în favoarea unui mod de viaţă vegetarian; la pagină 39 puteţi citi o pledoarie la fel de vehemenţă pentru alimentaţia cu carne.

Un al doilea exemplu: la pagină 43 citiţi în ce fel Sean Connery va rămâne pentru eternitate adevăratul interpret al lui James Bond. La pagină 45, în schimb, vor avea parte de mulţumire cei care îl consideră pe Roger Moore cel mai bun 007 al tuturor timpurilor.

Al treilea exemplu: la pagină 158 se discuta în ce fel încălzirea globală a climei, provocată de om, este un fapt ştiinţific demonstrat. La pagină 160 se argumentează convingător că încălzirea globală a climei, provocată de om, nu este decât ipoteza necoaptă a câtorva fosile ecologiste ţicnite.

Dar la ce bun? Şi în acest caz putem avea două păreri. Pe de o parte aş dori să va ofer o imagine de ansamblu asupra celor ce se petrec în lumea conversaţiilor alese – după cum spuneam: asemănător cu programele de opera şi de teatru ori cu ghidurile turistice, care aduc venituri atât de importante librăriilor noastre. Mi se pare că apariţia cărţii umple un gol foarte vechi. 

Lectură plăcută!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *