Carte

CARTEA ZILEI: „Lumea văzută de Churchill: Afirmații, confidențe, profeții”, de Francois Kersaudy

De pe insula sa amenințată de invazie, apărată de douăsprezece divizii atacate dur și practic dezarmate, un luptător curajos înfruntă tăvălugul care tocmai strivise jumătate din Europa… Timp de cinci ani, el a ocupat prim-planul scenei și, în realitate, nu o va părăsi niciodată. Secretul succesului său? Un sfert voință, un sfert imaginație, un sfert umor și un sfert whisky – fără să uităm esențialul: o concepție foarte personală despre ordinea lumii, pe care o va face publică, fără încetare, cu un talent ce nu putea fi imitat, în fiecare clipă a existenței sale. Amintirile, proiectele, avertismentele, viziunile, vorbele de spirit, confidențele ți replicile prompte ale acestui personaj sunt tot atâtea chei pentru a înțelege lumea lui Winston Spencer Churchill, cel mai celebru necunoscut al secolului XX.

Dincolo de pasiunea lumii literare actuale pentru ficțiunea expresivă, rămâne realitatea istorică ce exercită asupra minții o cu totul altă fascinație.

Cine poate rămâne indiferent la reflecțiile unuia dintre cei mai mari oameni de stat ai secolului XX – și laureat al Premiului Nobel pentru literatură – privind destinul, politica, războiul, Hitler, Franța, de Gaulle, alcoolul, femeile, istoria sau moartea? Cine poate rezista umorului, elocinței și instinctului profetic al domnului Winston Churchill? Va fi foarte interesantă descoperirea lui… 

Lectură plăcută!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *