Carte

CARTEA ZILEI: „Templierii: O societate secretă din Evul Mediu”

Diferitele școli agnostice, socotite eretice de către Părinții Bisericii, erau societăți secrete într‑o anumită măsură, întrucât nu își expuneau doctrinele în mod deschis și public. Istoria lor este însă prea săracă în detalii, încât o examinare a ei nu ar reține prea mult atenția.

În perioada Evului Mediu s‑au dezvoltat trei societăți celebre: Assassinii (sau ismaeliții) în răsărit, al căror nume a devenit sinonim în toate limbile eurpene cu „ucigaș”, erau o societate secretă despre care avem cunoștințe destul de vagi; ordinul militar al Cavalerilor Templieri, care au fost persecutați în modul cel mai barbar sub pretextul deținerii unei doctrine secrete și împotriva cărora acuzația a fost reînnoită în zilele noastre, și, în sfârșit, Tribunalele secrete de la Westfalia din Germania.

Astfel, în paginile cărți, autorul Keightley Thomas le-a dedicat istoriei Ordinului Templierilor, și a căutat să înfățișeze cu fidelitate obiceiuri și moduri de găndire diferite de cele ale epocii noastre. A căutat, mai degrabă, simplitatea adevărului decât emoția povestirii romanțioase, cunoașterea autentică și nu plăsmuirea ce sfidează adevărul și nevoia firească de informare. 

Lectură plăcută!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *