Actualitate

Cărți din IAȘI

Marți, 27 martie, Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor, ATRAG Iași, continuă campania ”Trimite o carte peste Prut”, începută în anul 2009. De data aceasta localitățile rurale care vor beneficia de donațiile sub formă de cărți în limba română sunt Bahrinești, Elizaveta, Mărculești, regiunea Bălților.

Campania ”Trimite o carte peste Prut” a fost inițiată în anul 2009 și, la nivel de Iași, au fost atunci adunate circa 5000 de cărți. La prima tentativă de a duce cărțile în Basarabia, ATRAG n-a reușit din cauza piedicilor puse de serviciul vamal. Apoi, cu eforturi considerabile, prima localitate beneficiară a fost Mihuleni, r. Șoldănești. Au urmat altele trei din raionul Hâncești: Mirești, Lăpușna și Sărata Galbenă.

În acest an au fost adunate 2000 de cărți din partea ATRAG, cabinetului d-lui Deputat Petru Movilă, Univeristății ”Petre Andrei”, asociația ASTRA Iași.

Ajutor în acest sens a fost acordat și de către Departamentul Românilor de Pretutindeni din București.

Scopul campaniei ”Trimite o carte peste Prut” se află în interdependență cu valorile promovate de ATRAG – promovarea și susținerea culturii românești, edificarea punților culturale de legătură dintre românii de pe ambele maluri de Prut și ajutorarea celor ce necesită aceasta. 

Via ATRAG

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *