Carte

Cărțile lui Dumitru Matcovschi NU EXISTĂ în librării

Vânzătorii din librării au menționat că operele lui Matcovschi nu au fost editate de mult timp.

Directorul editurii „Cartier”, Gheorghe Erizeanu, a conformat că ”din păcate, cărţile lui Dumitru Matcovschi nu sunt editate”.

”Acest lucru se explică prin faptul că poetul nu a avut niciodată un editor bun. Spre deosebire de cărţile lui Aureliu Busuioc sau ale lui Grigore Vieru, cele ale lui Dumitru Matcovschi nu au fost practic editate”, a menţionat Gheorghe Erizeanu.

Surse din cadrul Societăţii de Distribuţie a Cărţii „PRO-Noi”, au menționat că cele mai multe cărţi scrise de Dumitru Matcovschi au fost vândute în perioada anilor 2007-2009.

”La moment, nu avem în vânzare creațiile poetului, însă practic, nu avem nici solicitări din partea cititorilor”, a relatat interlocutorul Agenției.

Dumitru Matcovschi este autorul a peste 50 de volume de poezie, proză și piese de teatru. Printre ele se numără volumele de poezii: „Melodica”, „Grâul”, „Axa”, „Patria”, „Poetul şi balada”, „Tu, dragostea mea”, „Veşnica toamnă”, ”Floare-Basarabie”, ”Soarele cel Mare”; de proză: „Duda”, „Bătuta”, „Toamna porumbeilor albi”, „Focul din vatră”; piese de teatru: „Preşedintele”, „Piesă pentru un teatru provincial”, „Pomul vieţi”, „Ion Vodă cel Viteaz”, „Sperietoare”, „Tata”.

Dumitru Matcovschi a decedat pe data de 26 iunie 2013 la vârsta de 73 de ani.

Sursa: Infotag

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *