Cartofi cu pui la ceaun
Ingrediente
– 500 gr cartofi
– un piept de pui
– un ardei gras
– o ceapă
– boia dulce
– două linguri pastă de roşii
– o linguriţă tarhon uscat
– pătrunjel verde
– sare, piper
– ulei de măsline
Mod de preparare
Curăţaţi cartofii şi îi tăiaţi felii. La fel procedaţi cu ceapa şi cu ardeiul. Pieptul de pui îl tăiaţi bucăţi nu foarte mici. Puneţi totul într-un ceaun (vă asiguraţi că aveţi unul cu capac). Presăraţi sare şi piper, adăugaţi tarhonul mărunţit şi uleiul de măsline, apoi amestecaţi totul. Pasta de roşii o diluaţi într-o cana de apă şi o adăugaţi în ceaun (apa trebuie să acopere cartofii şi carnea). Presăraţi şi pătrunjelul tocat, apoi puneţi capacul şi băgaţi ceaunul în cuptorul încins în prealabil. După aproximativ o oră, puteţi să scoateţi capacul şi mai lăsaţi aşa în cuptor vreo 15 minute. Când serviţi această delicatesă, asiguraţi-vă că pe masă sunt murături. Poftă bună!
Notă:
Să aveţi grijă la cantitatea de sare pe care o puneţi, pentru că tarhonul are proprietatea de a săra bucatele. Această proprietate se datorează nu atât uleiurilor eterice, care se regăsesc în proporție de 1% în frunzele de tarhon, ci sărurilor minerale de sodiu şi potasiu aflate în cantitate mare în plantă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!