Cartofi noi, înveliţi în bacon
Ingrediente
800g cartofi noi, tăiaţi în jumatat (sau sferturi dacă sunt prea mari)
15 felii de bacon, tăiate jumătăţi
3/4 cană maioneză
1/4 cană iaurt
2 linguri mărar tocat mărunt
1 linguriţă seminţe de chimen
sare
piper
Cum se prepară
– Prepară cartofii la steamer timp de 15 minute, apoi lasă-i să se răcească.
– Preincalzeste cuptorul la 180oC şi tapetează o tavă cu hârtie de copt.
– Înveleşte fiecare cartof într-o bucată de bacon şi aşază-i în tavă. Asezonează cu sare după gust. Coace-i până devin crocanţi (18-20 de minute).
– Inte timp, într-un bol încăpător amestecă maioneză, iaurtul, muştarul şi chimenul. Amestecă foarte bine apoi adaugă sare şi piper după gust.
– Serveşte cartofii calzi, alături de sosul de maioneză cu mărar. Poftă bună!