Culinar.md

Cartofi noi, înveliţi în bacon

Ingrediente 

800g cartofi noi, tăiaţi în jumatat (sau sferturi dacă sunt prea mari)
15 felii de bacon, tăiate jumătăţi
3/4 cană maioneză
1/4 cană iaurt
2 linguri mărar tocat mărunt
1 linguriţă seminţe de chimen
sare
piper

Cum se prepară 

– Prepară cartofii la steamer timp de 15 minute, apoi lasă-i să se răcească.

– Preincalzeste cuptorul la 180oC şi tapetează o tavă cu hârtie de copt.

– Înveleşte fiecare cartof într-o bucată de bacon şi aşază-i în tavă. Asezonează cu sare după gust. Coace-i până devin crocanţi (18-20 de minute).

– Inte timp, într-un bol încăpător amestecă maioneză, iaurtul, muştarul şi chimenul. Amestecă foarte bine apoi adaugă sare şi piper după gust.

– Serveşte cartofii calzi, alături de sosul de maioneză cu mărar. Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *