Externe

Casa Albă: Cel puțin 9 cetățeni americani au fost uciși în atacul Hamas împotriva Israelului

Casa Albă este ”în măsură să confirme la ora actuală moartea a nouă cetăţeni americani” în atacul Hamas împotriva Israelului, a comunicat luni, 9 octombrie, o purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională al SUA (National Security Council – NSC), potrivit Agerpres.

”În acest moment, putem confirma decesul a nouă cetăţeni americani”, a indicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, în cadrul unui comunicat, citat de Reuters.

”Putem confirma că există cetăţeni americani despre care nu ştim nimic şi lucrăm cu partenerii noştri israelieni pentru a le stabili unde se află”, a mai adăugat el.

Menționăm că până acum, oficial, Washingtonul nu a declarat dacă vreun american se numără printre ostaticii grupării islamiste palestiniene şi, dacă da, în ce număr.

Numeroşi cetăţeni străini de toate naţionalităţile au fost ucişi, răniţi sau luaţi ostatici în timpul ofensivei pe scară largă a Hamas sâmbătă împotriva Israelului, care a făcut cel puţin 700 de morţi de partea israeliană. De asemenea, mulţi dintre ei participau la o petrecere rave în deşert, lângă graniţa cu Fâşia Gaza, când a început incursiunea Hamas.

Potrivit sursei citate, americanii ucişi în conflictul care a început la sfârşitul săptămânii nu au fost încă identificaţi în mod oficial.

Luptătorii grupării islamiste Hamas au ucis 700 de israelieni şi au răpit alţi zeci în timp ce atacau oraşele israeliene sâmbătă, în cea mai sângeroasă incursiune pe teritoriul israelian de la atacurile Egiptului şi Siriei în războiul de Yom Kippur în urmă cu 50 de ani.

Ulterior, Israelul a răspuns prin lovituri asupra Fâşiei Gaza, atacuri soldate cu moartea a sute de palestinieni.

Violenţele au provocat peste 1.100 de morţi în total, potrivit bilanţurilor oficiale comunicate de cele două părţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *