CSI / Rusia

Casa Albă: Rusia nu mai este o superputere

„Nu există nicio îndoială că avem controverse serioase, în special în ceea ce priveşte Ucraina şi Siria, dar Războiul Rece a fost caracterizat de confruntarea a două superputeri. Acum situaţia este diferită pentru că Rusia nu mai este o superputere”, a spus Ernest.

În acelaşi timp, el a remarcat că singurii prieteni ai Rusiei în lume rămân Iranul şi Siria. „Economia rusă se înrăutăţeşte, Rusia este izolată. Şi izolarea nu vine numai din ţările europene „, a spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit lui Ernest, „scufundadu-se în mocirla fratricidă din Siria, ruşii descoperă că singurii lor prieteni, care sunt dispuşi să lupte cot la cot cu ei, sunt muribundul regim sirian şi regimul iranian”.

Totodată, Ernest a remarcat că „Rusia de azi nu mai are influenţă în lume că cea pe care a avut-o la un moment dat Uniunea Sovietică”.

Anterior, Putin a declarat că Rusia este una din ţările conducătoare ale lumii de a cărei forţă trebuie să se ţină socoteală. Cu toate acestea, în opinia să, „Rusia este pe nedrept suspectată de unele ambiţii, deşi ţară nu are niciun fel de „fetiş” în ceea ce priveşte statutul sau de „superputere” în lume”.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *