Tendințe

Casa ta vorbește despre tine (III)

E piesa cea mai „modernă”: acum câteva decenii, a avea „baia în casă” era „boierie”, dovada unui statut social şi material de invidiat.

Astăzi o găseşti în marea majoritate a apartamentelor şi tinde să devină tot mai cochetă, mai luxoasă – gresia, oglinzile, etajerele, dulăpioarele sunt o condiţie elementară de igienă, dar şi o „carte de vizită” – cine îţi vine în casă are acces şi la baie. Unde totul trebuie să fie de calitate şi strălucitor.

Ce spune despre tine

Baterii „ultimul răcnet al modei”, robinete argintate, oglinzi imense, scumpe, o vastă „expoziţie” de săpunuri, parfumuri, creme – iubeşti luxul şi cei care intră în baia ta trebuie să priceapă asta imediat. Şi eşti un spirit narcisist – momentele petrecute în baie sunt răsfăţul tău, aici îţi desăvârşeşti imaginea, înainte de a ieşi în lume.

O baie funcţională, civilizată, dar fără excese de decor denotă un spirit practic: baia este făcută pentru… baie, spălat, uscat, parfumat. Şi atât.

Cum o aranjezi

Gresia sau faianţa identică, în întreaga încăpere, este principala regulă general valabilă în materie de bun-gust. Iar instalaţiile sanitare intacte – prima condiţie de bun-simţ.

În Occident „se poartă” vase cu plante luxuriante în sălile de baie. Dacă spaţiul şi condiţiile de aerisire îţi îngăduie, de ce nu ţi-ai permite şi tu acest lux?

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *