Femeia

Câştigătorul ia totul

Respecţi, ai încredere, cealaltă persoană îţi pare frumoasă, deşteaptă, o bună specialistă, cu un simţ al umorului dezvoltat, ca ea nu vei mai găsi nicăieri. Ţi se pare de neînlocuit.

Nu voi duce şirul evenimentelor prin certuri. Voi ajunge direct la despărţire. Atunci când ştii că, gata, drumurile fiecăruia trebuie să o ia în altă direcţie. În acest moment, ceaţa dispare şi… nu, nu apare soarele, nici o minunată privelişte cu flori de câmp. Apare adevărata faţă a partenerului tău, un alt El, care, fără drept de apel, te mută imediat în grupul „duşmanilor”.

Astfel, poţi afla lucruri noi despre tine. Că nu eşti gospodină, eşti infantilă, orgolioasă, indecisă, nu ai scopuri în viaţă, nu te ţii de cuvânt, întârzii mai mereu, că ţi-ai neglijat responsabilităţile de serviciu, că nu ai iniţiativă sau nu eşti spontană. Poţi afla şi numărul de ore pe care fiecare din voi l-a investit în relaţie. Nu te surprinde dacă vei primi un document minuţios realizat. Să nu te miri nici dacă, adunate, numărul de ore şi lucruri oferite de celălalt le vor depăşi cu mult pe ale tale. În urma unei relaţii, trebuie să fie doar un singur câştigător. Iar cel de pe primul loc, vorba cântecului, ia totul.

Pare că avem de-a face cu un sindrom narcisiatic. În loc să apară în faţa lumii ca un ratat, va adopta un discurs agresiv şi va găsi vinovatul perfect pentru ruperea unei relaţii – Tu. Şi nu, nu încerca să te aperi – orice lucru spus poate să se întoarcă împotriva ta. Cel mai bine e să apeşi tasta „delete” şi să-ţi vezi de viaţa ta.

Silvia Ursu
psihologie@timpul.md 


Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *