Culinar.md

Castraveți murați cu mere

Ingrediente pentru un borcan de 3 litri

Mere (acrișoare) 1-2 buc,
Usturoi 3-4 căței,
mărar (umbrele)
frunză de cireș, coacăze (o mână),
condimente 12 bucăți,
cuișoare 12 buc,
frunze de dafin 4 buc,
zahăr 5 lingurițe,
sare 4 lingurițe,
esență de oțet 2 lingurițe (aproape),
castraveți – 1,5 – 2 kg (în funcție de mărime)

Preparare:

Se taie usturoiul în felii, se spală verdețurile. În borcane curate se pun castraveții spălați, intercalând condimentele și feliile de mere (nu se curăță de coajă). Se umple borcanul cu apă clocotită, se lasă să stea 20 min. și se scurg într-o cratiță.

Fierbeți din nou această apă, adăugați în ea zahărul și sarea. Turnați siropul peste castraveți până sus, așteptați 10 minute, turnați saramura înapoi în oală.

Se fierbe. În acest moment, în borcan se toarnă 2 lingurițe incomplete de oțet, se toarnă siropul clocotit și se rulează capacele fierte.

Borcanele se răstoarnă și se înfășoară până se răcesc. Se păstrează la temperatura camerei sau într-un loc întunecos și răcoros.

Murături (metoda la cald):

Într-un recipient adânc se pun castraveți cu mirodenii și felii de măr. În apă fierbinte (la 1 litru) se diluează 2 linguri de sare, se toarnă castraveții, se acoperă cu o farfurie ca să nu plutească.

Se lasă la temperatura camerei până se răcește complet, apoi se pune în frigider. A doua zi, castraveții sunt gata de utilizare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *