ActualitateEconomie

Cât ar putea scoate din buzunar pentru a vizita celebrul obiectiv turistic

Autorităţile din Roma au declarat miercuri că se gândesc să introducă un sistem de bilete pentru vizitatorii emblematicei Fontana di Trevi, în cea mai recentă încercare a Italiei de a combate turismul excesiv, relatează AFP.

Fontana di Trevi este una dintre principalele atracţii pentru turiştii care explorează Oraşul Etern, conform Mediafax. „Personal, aş fi în favoarea analizării unei noi forme de acces, limitată şi temporizată, la Fontana di Trevi”, a declarat Alessandro Onorato, consilierul municipal responsabil cu turismul, pentru ziarul Corriere della Sera. Acesta ar fi „un sistem de rezervare a biletelor – gratuit pentru locuitorii din Roma şi cu un cost simbolic de un euro pentru turişti”, a spus el. Scopul nu este de a strânge bani, ci de a controla mulţimea, inclusiv de a opri turiştii „să mănânce îngheţată sau pizza pe un monument care merită respectul cuvenit”, a spus el.

Ca urmare a faimei fântânii, mulţimea din piaţa care înconjoară capodopera barocă este adesea atât de mare încât este greu să o priveşti cum trebuie. Un purtător de cuvânt al municipalităţii a declarat pentru AFP că propunerea privind biletele este doar „o idee iniţială, nu există încă nimic concret”. „Este o problemă delicată, dificilă, dar mai devreme sau mai târziu trebuie abordată”, a spus el.
„Turismul în Roma, care înregistrează cifre record, trebuie să devină durabil pentru oraş şi pentru mediu”. Se aşteaptă ca numărul vizitatorilor să crească şi mai mult în 2025 pentru Jubileu, un an sfânt ţinut de Biserica Catolică aproximativ o dată la 25 de ani, cu aproximativ 30 de milioane de persoane aşteptate la Roma şi la Vatican pe parcursul celor 12 luni.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *