Actualitate

Cât au cheltuit comuniştii pentru marşul de duminică?

Răspunsul am dorit să-l aflăm din prima sursă, dar acest lucru a fost ieri imposibil. Mai întâi, la sediul PCRM ni s-a spus că informaţia ne-o poate oferi dna Ivanov, care „e responsabilă cu finanţarea”. La apelurile noastre, dna Ivanov nu a răspuns. Apoi i-am contactat insistent pe colegii ei, Muşuc şi Postoico, dar nici ei nu au fost de găsit. Aşa că, în cele din urmă, am încercat să ne descurcăm cu forţele proprii.
Am telefonat la o firmă de tricotaje – Iuvas – pentru a afla cât costă un tricou şi am aflat următoarele: un tricou simplu, fără imprimeu, are preţul minim de 45 de lei. Reduceri pot fi făcute doar în cazul în care este comandat un lot masiv. De exemplu, la procurarea unui lot între 30 şi 50 de mii, cumpărătorul beneficiază de o reducere de şase lei per bucată – adică un tricou ar costa în asemenea condiţii 39 de lei (fără Che Guevara!).

Dacă la marşul comuniştilor au participat 70 de mii de persoane şi toate au purtat tricouri roşii, suma cheltuită se ridică la 2.730.000 de lei. Dar să zicem că, din cei 70 de mii, doar 50 de mii au purtat tricouri – atunci comuniştii au cheltuit 1.950.000 de lei. Şi chiar dacă ar fi îmbrăcat tricouri roşii numai 30 de mii de persoane, suma oricum trece de un milion de lei (1.170.000 de lei!).

Dacă ţinem cont de faptul că „acţiunea socială de proporţii” a PCRM s-a desfăşurat sub drapelul istoric al Moldovei de zece metri, precum şi sub o pancartă la fel de imensă pe care scria „Demisia!”, dacă mai luăm în calcul drapelele roşii, miile de chipiuri revoluţionare, suma cheltuită de comunişti pentru o astfel de manifestare de protest creşte ca pe drojdii.
Întrebarea noastră este pentru CEC: Cine va monitoriza aceste cheltuieli şi vor declara oare comuniştii la CEC toate milioanele cheltuite pentru marşul de duminică?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *