Ultima oră

Cât au românii în bitcoin? ”Sunt convins că românii au peste 1 mld. euro în bitcoin şi alte criptomonede la valoarea actuală de piaţă”

Investiţiile românilor în Bitcoin şi alte criptomonede a depăşit valoarea de 1 mld. euro, după cum estimează George Rotariu, CEO al Bitcoin Ro­mâ­nia, o companie care a creat o fran­ciză pentru ATM-uri cu criptomonede, şi fost jucător profesionist de poker. În prezent, nu există date oficiale cu privire la valoarea inves­ti­ţiilor pe care românii le-au făcut în criptomonede.

„Sunt convins că românii au peste 1 mld. euro în Bitcoin. Oamenii s-au informat, au şti­ut, au cunoştinţe tehnice deosebite, avem oa­meni care sunt capabili să înţeleagă astfel de teh­nologii şi potenţialul lor din viitor“, a decla­rat George Rotariu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Preţul criptomonedei Bitcoin a ajuns la peste 35.000 de dolari la începutul acestei luni, înregistrând o creştere de aproape 400% în 2020, evoluţie adusă de scăderea încrederii populaţiei în monedele tradiţionale şi de un plus de încredere venit din partea fondurilor de investiţii, după cum spune Rotariu.

„Bitcoinul a început să atragă foarte mult atenţia fondurilor de investiţii. Retailul şi foarte multe instituţii văd în Bitcoin o investiţie foarte bună şi o metodă foarte bună de a îşi ţine o parte din portofoliile lor de investiţii.“

Platformele de tranzacţionare de cripto­mo­nede nu pot opera conturi în băncile din Ro­mâ­nia după ce, în 2018, Banca Naţională a Româ­niei a catalogat monedele virtuale drept „active speculative, extrem de vo­latile si riscante“. Astfel, băncile lo­cale în­chid conturile companiilor şi persoa­nelor fizice care investesc în cripto­mo­ne­de. Rotariu a explicat procesul prin care românii pot investi într-o monedă virtuală.

„Pentru a cumpăra un Bitcoin, o persoană tranferă valoarea în euro de la băncile din Româ­nia în contul în euro al societăţii noastre dintr-o bancă din Uniunea Euro­pea­nă, noi îi pu­nem suma cu care şi-a alimentat contul, iar de acolo poate tranzacţiona, poate cum­păra Bitcoin sau alte mo­ne­de. Invers, persoana îşi vin­de Bitcoin pe euro şi apoi face retragerea de pe platformă în con­tul său şi noi transferăm eu­ro. Este o singură ban­că din România ce respin­ge acest transfer. Veniturile din cripto­monede se declară la ANAF la finalul anului“, a concluzionat CEO-ul Bitcoin România.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.