Opinii și Editoriale

Cât costă o viață de copil?

Săptămâna aceasta, am aflat de povestea tristă a lui Marius, un băiețel de doar trei anișori, care în urma neglijenței mamei s-a ales cu o arsură de esofag. Marius a trecut prin două intervenții chirurgicale, la un spital din Turcia. Ca să se însănătoșească complet, mai are nevoie de patru intervenții timp de un an. La moment, copilul se află la un centru de plasament din Cahul, iar maică-sa deja a fugit de acolo. Marius are nevoie de o nouă familie, și chiar dacă mai multe cupluri s-au arătat dispuse să-l adopte, această procedură este una complicată și de lungă durată. Problema s-ar putea rezolva cu implicarea guvernanților noștri, dar știm bine că, atunci când au nevoie, aceștia pot trece rapid peste orice piedică birocratică. Cred că ar fi momentul să-și folosească resursele și acum, și să salveze viața unui copil. Mai grav este că, mama lui Marius, provine dintr-o familie cu probleme, are câteva surori la fel de nepăsătoare, care s-au umplut de copii și acum viața acestor micuți este un adevărat calvar: violuri, bătăi, beții interminabile… Prin asta sunt nevoiți să treacă copiii din această familie. Organele de resort ar trebui să reacționeze de urgență, pentru că situația lui Marius este doar una dintre probleme. Toți acești copii trebuiesc salvați și adoptați în familii normale, care le-ar putea oferi o viață decentă. Doar așa vom dovedi că suntem o societate, nu doar o adunătură de indivizi fără suflet.
Vă reamintesc că Marius trebuie să mai treacă prin 4 intervenții chirurgicale ca să se restabilească complet. Această serie de operații se ridică la prețul de 15000 de euro. Stau și mă întreb, oare o viață de copil nu costă 15000 de euro? Ce înseamnă 15000 de euro pentru un politician de la noi? O mică vacanță în Monaco? Un ceas de elită? Un telefon de lux? Sau, o viață de copil? Acum aș vrea să-i văd pe puternicii noștri, indiferent din care partid vin. Acum aș vrea să văd că le pasă de fiecare cetățean al acestei țări. Pe lângă faptul că veți salva un copil, veți acumula și un PR politic ca lumea, ceea ce pentru voi cu siguranță contează. Însă eu sper că pe lângă dorința de ași face PR, unii dintre politicienii noștri mai au și empatie, și morală. Acum e momentul să ne-o dovediți. Îl puteți ajuta pe Marius, luând legătura cu Cristina Mastac pe pagina ei de facebook. Puteți dona bani direct pe linkul: https://iticket.md/event/doneaza-pentru-marius/ sau https://guvern24.md/en/projects/marius-isi-vrea-copilaria-inapoi-etapa-iii/.

În general vă recomand să intrați mai des pe guvern24.md și să vedeți câți copii au nevoie de ajutorul nostru. Poate e momentul să ieșim din bula roz în care ne-am deprins să trăim. Poate e momentul să uităm un pic de vedete și sensații, și să ne solidarizăm pentru o cauză nobil. Altfel, ce rost mai are să ne numim oameni?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *