Actualitate

Cât de des ar trebui să îți schimbi prosoapele de baie: important pentru sănătate

În primul rând, este important să ne amintim că prosoapele sunt un lucru individual. Prin urmare, ar trebui să se asigure cel puțin un prosop separat pentru fiecare membru al familiei.

Pe baza standardelor de igienă, sunt necesare cinci prosoape separate pentru fiecare persoană: pentru față, pentru picioare, pentru mâini, pentru igiena intimă și pentru corp.

De câte ori pe săptămână trebuie spălate prosoapele
Indiferent de preferințele individuale, este important de reținut o nuanță importantă: articolele de igienă personală se îngrijesc în același mod ca și propriul corp. La urma urmei, sănătatea corpului depinde de ele. Iar spălarea prosoapelor joacă unul dintre cele mai importante roluri în acest sens.

Fiecare persoană poate stabili singură că este momentul să spele prosopul. Dacă acesta arată neglijent, și-a pierdut prospețimea, nu mai este atât de luxuriant și moale – este timpul să îl trimiteți la mașina de spălat.

Cu toate acestea, chiar dacă credeți că prosopul mai poate fi folosit câteva zile, gândiți-vă la cât timp a stat agățat în baie. Bacteriile care se acumulează la suprafață și în interiorul fibrelor sunt invizibile cu ochiul liber. Mai ales dacă încăperea este umedă și nu se usucă complet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *