Moldova

CATASTROFAL! „Sunt pedagog și mamă divorțată care are 3 copii la întreținere” – situație IMPOSIBILĂ în care au ajuns învățătorii din cauza regimului Dodon

Sunt pedagog și mamă divorțată care are 3 copii la întreținere.

Din cauza situației din țară, m-am mutat acum cîteva zile mai aproape de școală, căci se discuta inițial să se înceapă la orele 8.
Vă expun pe scurt cîteva probleme la care aștept poate dvs ca prim-ministru și tată să îmi oferiți un raspuns.

1. Am un copil în clasa a 2 care merge în schimbul 2 la școală. Eu sunt pedagog și merg la școală pînă la ora 8. Cum mă descurc cu el? Cine mi-l aduce la școală deoarece trebuie să folosească transportul public?

2. Am 2 copii la grădiniță. M-am adresat la grădinița pe sector și au zis că nu poate să mi-i primească ca sunt ai lor și așa mulți. Ce fac cu ei în timp ce plec la muncă?

3. Am apelat la o bona, ea îmi cere minim 50 lei per oră, iar eu am nevoie de la 8 pînă la 15 cît imi fac eu serviciul. Ce fac, cum mă descurc cînd salariul meu net este 6000 iar bona ar trebui sa o plătesc peste 4000?

4. De 3 ani de cînd sunt divorțata, scot banii pentru întreținerea copiilor de la fostul soț, doar prin executor. Și-a scos un document că ar fi invalid indicînd: afecțiune generală a sănătății. Trebuie să achite 2700 lei per 3 copii. De 3 luni nu a achitat nimic. Ce fac?

5. De obicei vara plecam in Italia la muncă și așa îmi achitam gazda. Anul ăsta nu am putut pleca nicăieri, am trăit din concediale: 20.000 lei din care am achitat și gazda.

6. De la stat nu beneficiez de nici un ajutor, mi s-a spus că nu am viză de reședință în oraș. Eu m-am scos de la evidența de la Ungheni unde am locuit 12 ani. M-am adresat la SEL Buiucani sa mi se faca vreo reducere la serviciile comunale, mi s-o zis ca banii pe gazda îi primește proprietarul apartamentului, nu ei, deci nu pot să îmi facă vreo reducere.

7. Am 10 ani de activitate, de 3 deja sunt diriginte. Mă sună unii părinții și cer ca copiii lor sa învețe doar online. În discuție este pusă competența mea ca diriginte căci de 3 zile le tot zic ca trebuie sa semneze o declaratie pe propria răspundere dar nu este încă una formulată pu copiii care vor doar online.

Ce soluții imi puteti oferi dle Chicu?

Demisia nu îmi pot da, altfel nu voi avea cu ce îmi întreține copiii.

Să lucrez cum, cînd nu imi permit o bonă?

P.S. Acest text anterior l-a primit prim-ministru și în privat. Mesajul a rămas fără răspuns.

Alina Turtureanu / https://www.facebook.com/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *