Actualitate

Câte milioane va trebui să plătească Primăria Chișinău pentru 100 de autobuze noi

„Oferte sunt atât pentru procurarea autobuzelor noi, cât și a celor la mâna a doua. Prețul unui autobuz nou variază între 100 de mii și 180 de mii de euro, iar al unuia la mâna a doua, în funcție de anul producerii, variază între 25 de mii până la 40 de mii de euro. Acum rămâne CMC să accepte acest credit pentru a-l putea angaja”, a menționat Capcelea.

În context, primarul Dorin Chirtoacă a precizat faptul că, în perioada electorală, va fi mai greu ca autobuzele să fie procurate, însă întreprinderea să pregătească proiectul, astfel încât, când se vor încheia alegerile, să fie gata pentru achiziționarea unităților de transport.

„Cert e că problema trebuie rezolvată imediat ce se încheie perioada electorală. Nu mai este timp de amânare, mai ales că sunt mai multe modalități de a o depăși. Dacă la troleibuze deja am ajuns la 200 de unități, trebuie să ajungem și la 100 de autobuze. Fiți gata cu oferta”, a declarat primarul general al capitalei.

Totodată, Capcelea a anunțat că în acest an se vor împlini 60 de ani de la înființarea întreprinderii și ar fi binevenit un lot de autobuze din partea Primăriei Chișinău drept cadou pentru locuitorii capitalei.

Menționăm că dintre cele 138 de unităţi de transport ale ”Parcului Urban de Autobuze”, 85 la sută au termenul de exploatare depăşit.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *