Moldova

Câteodată am şi eu dreptate!

 Iată ce a declarat Filat: ”Noi suntem parteneri şi orice atac împotriva dlui Ghimpu sau a PL este un atac împotriva noastră.   

 Chiar astîzi am avut o disucţie telefonică cu domnul Dodon şi i-am transmis acest mesaj. Sa lăsăm isterizarea, pentru că oamenii asteaptă altceva de la noi”. Înduioşetor, până la lacrimi, ce mai!

…Săptămâna trecută scriem despre tupeul politic al lui Igor Dodon de a-l plasa pe M. Ghimpu , liderul PL, la extrema eşichierului politic moldovean numai din cauză că este roman („Teroarea nefirescului: în RM a fi român înseamnă a fi extremist”). Insistam asupra subtextului moral al „judecăţii” lui Dodon: „e un semn de cumplită rătăcire morală să pui pe acelaşi talger comuniştii lui Voroniin şi… românii lui Ghimpu”. Şi mai departe: „Dacă a fi român înseamnă a face parte dintr-un… „pol extremist”, cum s-a exprimat socialistul Dodon, înseamnă că părinţii noştri au fost extremişti, că peste Prut locuiesc vreo 20 de milioane de extremişti ş.a.m.d., ş.a.m.d., că Eminescu trebuia să scrie nu că „suntem români”, dar că „suntem extremişti şi punctum”…

Uite că angoasele mele au fost înţelese – Lupu şi Filat s-au indignat şi ei de radicalismul lui Dodon. Cât de sincer au făcut-o e o altă problemă.

(c.t.)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *