Atitudini

Câteva reflecții privind puciul lui Voroșka!

Alianța proeuropeană de la guvernare trebuie distrusă și înlăturată de la putere – iată obiectivul de bază al GaKaCePe-ului lui VoRoșca, numit în bătaie de joc Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei (CACD). Voronin și Roșka în apărarea Constituției și Democrației? Hai s-o lăsăm baltă, e pre mult.

Bineînțeles, Roșka nu dorește să fie asociat cu comuniștii. El înțelege că societatea, chiar fiind nemulțumită de AIE, nu va ieși în stradă să protesteze sub bagheta roșie, umăr la umăr cu Voronin, Reșetnikov, Mișin, Petrenko, Șelin, Tulbure ș.a.m.d. împotriva unei guvernări proeuropene, repet, așa cum este ea, cu toate păcatele ei. A ieși la proteste împreună cu aceștia înseamnă a te alătura lui Voronin, Roșka și rușilor să lupți împotriva democrației, Europei, României, Limbii Române ș.a.m.d. Spune-mi cu cine te legi și am să-și spun cine ești, zice un proverb. Mi se pare că cei care au acceptat să ”lucreze” în …GaKaCePe-ul lui Roșka au uitat de acest proverb…Contrarevoluția ar fi avut succes dacă era organizată de lideri cu biografie curtă, nepătați, nelegați de politică. Să fim atenți la ce se întâmplă la București: protestanții nu-i acceptă printre ei pe politicieni. Vor fi oare de acord moldovenii, nemulțumiți de AIE, să se înroleze sub drapelul unor politicieni total compromiși, cu reputație de trădători și scule ale comuniștilor și rușilor? Da, societatea moldoveană este nemulțumită de liderii AIE, dar visează ea oare la o guvernare ”de salvare națională” condusă de Voronin, Roșka și Șelin.

Roșka, de asemenea, vrea să lase impresia că a pornit la luptă din proprie inițiativă, el nu dorește să se afle că toate acțiunile și declarațiile sale sunt coordonate cu M. Tkaciuk, că așa-zisele proteste sunt organizate de PCRM, lui Roșka revenindu-i sarcina de executant. Voronin și Roșka vor să convingă lumea că e vorba de proteste pașnice. Să fim serioși – nu pot fi pașnice niște acțiuni de stradă scopul cărora e să răstoarne ( sau cum s-a exprimat Roșka, ”să de în gât”) o guvernare legală, constituțională, aleasă în mod democratic. Acestea vor fi o tentativă de lovitură de stat, scopul fiind nu de a înlocui un guvern ”rău” cu unul ”bun”, ci de a schimba cursul (geo)politic al R. Moldova, de a scoate R. Moldova de pe vectorul european și a o reinclude pe orbita vestică, asiatică, prorusească.

Nu există nici un dubiu asupra faptului cine stă în spatele acestor ”proteste” și cine le sponsorizează. Rușii au înțeles că – așa cum este această AIE -, dar, târâș-grăpiș ar putea fixa definitiv R. Moldova pe orbită europeană. Ei însă nu pot admite așa ceva din care motiv au și resuscitat cadavrul politic pe nume Roșka… Roșka are merite deosebite față de Rusia. El a consolidat enorm coloana a cincea a Moscovei, compromițând mișcarea unionistă; Roșka are merite istorice în compromiterea curentului de gândire proromânesc. Pentru asemenea servicii rușii plătesc scump.

Roșka cu Voronin au mai răsturnat o guvernare proeuropeană, după ce deputații PPCD și PCRM au demis guvernul proeuropean Sturza, au distrus ADR-ul. A venit timpul să încerce să-i readucă la putere. Comuniștii (rușii) au înțeles că liderii AIE se vor juca cu Constituția până în pânzele albe numai să nu cedeze puterea comuniștilor, de aceea nu le-a rămas altceva de făcut decât să apeleze la serviciile lui Roșca, specialist în ”manifestări pașnice”. Roșka are, în sfârșit ocazia să-și mai completeze conturile bancare vlăguite în ultimii doi ani de când nu e la guvernare cu Voronin – acest om nu lucrează degeaba, pentru ”idee”. Mai moldovenește vorbind, i-a picat un calâm…

…Un lucru însă nu au analizat comuniștii până la capăt. Roșca nu mai poate aduna oameni în piața. S-ar putea ca oamenii să vină în piață, dar nu să-l susțină, ci să-l huiduiască pe Roșca. Este clar că Roșca va putea provoca dezordini numai mizând pe elemente criminale. Evenimentele din 7 aprilie 2009 sunt o lecție bună și pentru oficialități, și pentru poliție, și pentru protestatarii pașnici. Roșca s-a scăpat cu vorba la o televiziune că e în negocieri cu generali, colonei, maiori din poliție și SIS care-l vor ”ajuta” ca forțele de ordine să nu-și facă datoria… Spre nesupunere îi îndeamnă pe aceștia și alți noi membri ai ”komitetului” lui Roșca (Voronin). Nu e de glumă – nu e exclus ca în Piața Marii Adunări Naționale să se verse sânge. Fără sânge, Voronin și Roșca nu pot reveni la putere. Cei intrați în ”Komitetul” lui Roșka trebuie să se gândească în ce aventură au fost antrenați și că vor trebui să răspundă pentru consecințe.

P.S. Nimeni dintre ziariști și politicieni care acum o fac pe …protestatarii și justițiarii nu i-a criticat atât de dur cum i-am criticat eu pe liderii Alianței pentru modul dezastruos în care au guvernat. Dimpotrivă, când eu îi criticam, ei îi lăudau. Acum, poftim: la vremuri noi, tot noi… Și totuși, scriind aceste rânduri nu am devenit avocatul Alianței. Pur și simplu mă tem de revenirea la putere a lui Vorornin și Roșka. Mă tem nu pentru mine, ci pentru R. Moldova.

Sunt de acord, Alianța e un lucru prost, dar pusă alături de PCRM și PPCD pare un lucru bun.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *