Actualitate

Câteva restaurante din SUA servesc CARNE DE LEU

"Vrei o frigăruie din carne de leu?" O astfel de întrebare pare o glumă. Nu şi în Statele Unite, unde mai multe lanţuri de fast-food şi chiar restaurante au început să vândă sandvişuri cu carne de leu şi frigărui din carne de leu. Un restaurant din Florida, renumit pentru mâncărurile exotice din vidră, cămilă şi castor, face furori în prezent cu noul meniu.

"Este delicios. Gustul este asemănător cu cerbul, iar textura ca pielea de aligator", spun consumatorii.

"Le dăm posibilitatea oamenilor să mănânce ce nu mănâncă de obicei. Dacă nu vă place, ne ocoliţi. Toată lumea poate să încerce. Nu înseamnă că toţi vor iubi aceste preparate", spune Brad Barnett, proprietarul unui restaurant.

Organizaţiile pentru drepturile animalelor ameninţă cu proteste dacă proprietarul nu va renunţa să gătească carnea de leu.

"Este, într-adevăr, revoltător. Societatea noastră ar trebui să condamne o astfel de barbarie făcută pentru profit", spune Jeff Kremer, reprezentant ONG.

În realitate, însă, nicio lege din SUA nu interzice prepatatele din carne de leu pentru că regele junglei nu este trecut pe lista animalelor pe cale de dispariţie.

AFP 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *