Actualitate

Câți ani de închisoare riscă Chirtoacă, Grama, Chirinciuc și alți funcționari


Prin acțiunile sale, primarul Chirtoacă ar fi comis trafic de influență, infracțiune care se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 7 ani.

Fostul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost eliberat din arest la domiciliu. Dosarul de învinuire a fost expediat în judecată.

Inițial, Eduard Grama, a fost învinuit de corupere pasivă, pentru că ar fi încasat sume în proporții deosebit de mari ce depășeau 200.000 de lei, ulterior acest dosar a fost comasat cu dosarul pentru tentativa de înstrăinare a circa 38 de hectare de teren care aparținea Colegiului de Viticultură și Vinificație din Chișinău. 

Grama a fost arestat pe 17 martie și trimis în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar în scurt timp acesta și-a dat demisia din funcția de Ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare. Inculpatul riscă până la 15 ani de închisoare.

Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, este acum în arest la domiciliu, după ce a stat de la 27 aprilie curent până săptămâna trecută la Penitenciarul nr. 13.


Demnitarul este învinuit că, în complicitate cu alte persoane, ar fi exercitat presiuni asupra unei companii câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii, cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi. La fel ca și fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Chirinciuc riscă 15 ani de închisoare.

Fostul viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, este în arest la domiciliu de pe 3 aprilie 2017. El a fost reţinut într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari.

Pedeapsa maximă pentru abuz de putere este 6 ani de închisoare.

Fostul deputat, Chiril Lucinschi, a fost plasat la 27 mai curent, în arest la domiciliu. Potrivit procurorilor, fostul deputat împreună cu 3 reprezentanţi ai unui agent economic, sunt bănuiţi de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Acesta ar fi comis spălare de bani prin intermediul companiilor Toast Delux SRL și IPA International Project Agency, al căror gestionar şi beneficiar efectiv este fostul deputat.

Dacă va fi găsit vinovat, Chiril Lucinschi riscă până la 10 ani privațiune de libertate.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *