ActualitateEconomie

Câți bani primești de la TAROM în cazul unui zbor anulat și cum poți să îi obții

Peste 2.000 de pasageri au pierdut zborurile pentru care au cumpărat bilete TAROM, a declarat marți purtătorul de cuvânt al companiei, Alexandru Anghel, după ce aproximativ 20% din piloții TAROM s-au declarat luni „inapți de zbor” și zeci de curse interne și externe au fost anulate.

Purtătorul de cuvânt al TAROM a precizat, marți, că s-a început contactarea pasagerilor care au pierdut zborurile pentru a li se acorda despăgubiri. Clienții TAROM pot opta pentru plata compensaţiei în bani sau sub forma unui voucher electronic. Voucherul electronic poate fi utilizat pentru achiziţionarea de bilete TAROM emise pe zboruri operate de TAROM în termen de un an de la data emiterii. Contravaloarea voucherului nu este rambursabilă.

Compensaţia în bani se poate reduce cu 50% atunci când pasagerilor li se oferă o redirecţionare spre destinaţia finală, cu un zbor alternativ a cărui oră de sosire nu depăşeşte ora de sosire prevăzută a zborului rezervat iniţial: cu două ore, pentru toate zborurile de 1500 km sau mai puţin, sau cu trei ore, pentru toate zborurile intracomunitare de peste 1500 km şi pentru toate celelalte zboruri cuprinse între 1500 km şi 3500 km, sau cu patru ore, pentru zborurile de peste 3500 km. Valoarea compensațiilor ce pot fi obținute de pasagerii TAROM cu zboruri anulate: Pentru zborurile de 1500 kilometri sau mai puțin: 350 euro (voucher electronic) sau 250 de euro (numerar/transfer bancar). Pentru zborurile intracomunitare de peste 1500 kilometri și toate celelalte zboruri cuprinse între 1.500 și 3.500 kilometri: 500 euro (voucher electronic) sau 400 euro (numerar/transfer bancar) Pentru zborurile de peste 3500 kilometri: 700 euro (voucher electronic) sau 600 euro (numerar/transfer bancar) Pasagerii care doresc compensații financiare trebuie să acceseze următorul link: https://www.tarom.ro/compensatie-pentru-zbor-anulat-sau-intarziat/
Zborurile TAROM au revenit marți la normal Compania TAROM a încheiat un acord cu personalul navigant pentru derularea operaţiunilor de zbor în regim normal, astfel încât marţi dimineaţa toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor, informează operatorul aerian naţional. “Compania TAROM a continuat dialogul cu reprezentanţii personalului navigant, în urma situaţiei de luni, 8 iulie, prin care numeroase zboruri au fost anulate, ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, şi anunţă încheierea unui acord pentru normalitate şi derularea operaţiunilor de zbor în regim normal. În dimineaţa zilei de 9 iulie toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor”, se arată într-un comunicat al companiei. “În urma situaţiei întâmpinate luni, 8 iulie, aceea de anulare a numeroase zboruri ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, compania TAROM îşi cere scuze pasagerilor săi pentru tot disconfortul creat şi depune toate eforturile pentru a reduce impactul pe care această situaţie îl are asupra planurilor lor de călătorie. Compania a oferit alternative pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări, iar echipa de asistenţă este în contact direct cu pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile”, subliniază sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *