Sănătate

Câți litri de apă trebuie să bei pe zi ca să slăbești fără efort

Omul este format din apă!
Organismul uman conţine peste 65% apă. Există apă în interiorul celulelor, la suprafața și în afara lor, și fiecare dintre aceste lichide este diferită de celelalte. S-a demonstrat că apa îmbătrânește odată cu vârsta și tot ea, poate preveni îmbătrânirea organismului. Pentru acei dintre noi care sunt în proces de slăbire, apa joacă un rol cu totul special! Anume ea scoate din celule impuritățile, sărurile și reziduurile în procesul de descompunere. Mai mult, apa are memorie.

Pentru a slăbi, trebuie să bem 2 litri de apă pe zi!

Este o axiomă! Acei dintre noi care nu obișnuiesc sau nu pot să bea apă, trebuie neapărat să învețe s-o facă. Cu siguranță trebuie să consumăm apă vie: apă filtrată, în cazuri extreme – îmbuteliată. Apa fiartă, din păcate, e considerată apă moartă, de aceea nu este recomandată spre folosire. Dar dacă nu avem nimic la îndemână – o bem și pe aceasta!

Cum învăţăm să bem apă?
Nu este complicat. Dimineața, ridicându-ne din pat, trebuie să ne obligăm să bem câte un pahar de apă. În timpul zilei, trebuie să însușim regula de aur: după fiecare escapadă la baie, trebuie să bem circa o jumătate de pahar cu apă! Astfel, vom învăța organismul să bea suficient lichid. Treptat, vei observa că organismul cere mai multă apă și astfel te vei încadra în acei 2 litri atât de necesari pentru hidratare. Consumul de apă se face între mese: cu 20 de minute înainte de masă și nu mai devreme de 40 minute după.

Atenţie!
Dacă în timpul întregii vieți nu ai băut suficientă apă, dar ai hotărât că a venit timpul să ții un regim sănătos de viață cu consum necesar de lichide, nu forța organismul din prima zi! Începe cu puținul, câte 100 ml apă dimineața, tot atâta după masă etc. De fiecare dată când te vei duce cu gândul la un biscuit sau o ciocolată – bea apă! De la început bea apă pentru că așa trebuie, treptat organismul va învăța singur să ceară hidratarea necesară.

Încă un mic secret despre apă

Dacă îţi doreşti să scapi de câteva kilograme în plus, trebuie să ţii cont de prima regulă şi cea mai importantă: consumă o cantitate optimă de apă. Acest lucru îţi va garanta un rezultat pozitiv cu până la 20%. Apa te ajută să slăbeşti, deoarece aceasta stimulează procesul de ardere a grăsimilor, reduce senzaţia de foame şi detoxifică organismul. Consumul de apă te ajută la digestie şi te scapă de constipaţie. Unele studii au arătat că hidratarea adecvată a organismului reduce riscul de cancer.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *