Infrastructură

Câţi metri pătraţi de proprietăţi de lux poţi cumpăra cu UN MILION de dolari în lume

Ei bine, cam asta ar fi ceea ce ai putea cumpăra astăzi în piaţa rezidenţială de lux cu un milion de dolari în cele două oraşe ale Europei, potrivit celei de-a 10-a ediţii a studiului „The Wealth Report” (Raportul bunăstării), asupra averilor private globale, realizat de către compania de consultanţă imobiliară Knight Frank.

Principatul Monaco este al doilea cel mai mic stat independent că mărime din lume, după Vatican, dar se poziţionează pentru al 9-lea an consecutiv drept cel mai scump oraş în ceea ce priveşte cumpărarea de locuinţe de lux. Cu "doar" un milion de dolari ai putea cumpără doar 17 metri pătraţi de proprietăţi rezidenţiale. Hong Kong şi Londra ocupă locurile 2 şi 3 oferind 20 şi respectiv 22 de metri pătraţi pentru un milion de dolari, arată Knight Frank.

Luând în calcul numărul de metri pătraţi pe care i-ai putea achiziţiona pe piaţă rezidenţială de lux din Monaco cu un milion de dolari rezultă un cost unitar de aproximativ 60.000 dolari pe metru pătrat. Ceea ce înseamnă că în România cu un credit Prima Casă, de exemplu, ai putea cumpără ceva mai mult de un metru pătrat la Monaco. Spre comparaţie, în alte oraşe din Europa, precum Paris sau Berlin cu un milion de dolari ai putea cumpără până la 57 de metri pătraţi şi respectiv 96 metri pătraţi, în piaţă rezidenţială de lux.

În Bucureşti, puterea de cumpărare a unui milion de dolari este însă semnificativ mai mare. Potrivit studiului The Wealth Report, realizat de Knight Frank cu această suma ai putea achiziţiona până la 300 de metri pătraţi în piaţă rezidenţială de lux.

www.wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *