Moldova

Căușeni – 19 cazuri de coronavirus / Medicii spun că au doar patru aparate de ventilare mecanică și echipamente de protecție inadecvate

”Ele mereu sunt testate, este inginer, vin de la Chişinău şi le verifică, dar, din păcate, uneori, ele se mai defectează. În principiu, noi le-am verificat, ele sunt funcţionale, dar noi nu ştim care va fi scenariul. Asta e problema, dacă creşte numărul de pacienţi peste posibilităţile noastre…”, a menționat medicul anestezist la spitalul raional din Căuşeni, Ion Ciobanu, informează publika.md

Cadrele medicale spun că echipamentele de protecţie pe care le au sunt inadecvate.

”Masca chirurgicală pe care noi o avem nu ne protejează o sută de procente. Noi cunoaştem asta. Avem nevoie de măşti speciale, cu filtru. Noi avem un set de aşa măşti, ele sunt în dotare, dar doar în secţiile speciale”, a spus medicul anestezist la spitalul raional din Căuşeni, Ion Ciobanu.

Şi pentru că situaţia este gravă, medicii s-au adaptat şi depun toate eforturile pentru a îngriji pacienţii şi pentru a-şi proteja în acelaşi timp familiile.

”Aceşti trei medici care din secţia de internare şi infecţie, practic nici nu pleacă acasă. Ei sunt permanent aici, se află în spital”, a afirmat medicul anestezist la spitalul raional din Căuşeni, Ion Ciobanu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *