Actualitate

Cauza INCREDIBILĂ pentru care un județ din România își schimbă denumirea

Presa de peste Prut scrie că initiațiva schimbării a pornit de la mai multe asociații culturale, oameni politici și de afaceri care susţin că demersul de atribuire a numelui Olt-Romanaţi se constituie într-o reparaţie morală faţă de locuitorii fostului judeţ Romanaţi, al cărui nume a dispărut după contopirea cu judeţul Olt.

„Actualul județ Olt este format din marea parte a două județe istorice, fostul județ istoric Olt și fostul județ istoric Romanați. Noi încercăm să aducem, pe singura cale pe care noi o considerăm corectă pentru o reparație morală, prin acest referendum prin care încercăm să atribuim județului Olt denumirea de Olt-Romanați”, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Populația nu va fi nevoită să schimbe documentele în situația validării referendumului doarece legea prin care va fi validat va prevede ca documentele să fie schimbate numai la expirarea termenului de valabilitate stabilit la emitere.

Dacă referendumul va fi validat și majoritatea voturilor vor fi pentru denumirea de Olt-Romanați, va fi necesară validarea consultării și a rezultatelor printr-o lege adoptată de către Parlament. 

Sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *