Justiție

Caz scandalos! Diplome de Bacalaureat false, vândute cu 2.000 de euro bucata

Caz scandalos, la Timișoara! Mai mulți studenți ar fi plătit mii de euro pentru o diplomă de Bacalaureat falsă. În baza acestor documente, tinerii ar fi fost admiși apoi la Univeristatea Tibiscus.

Secretara unității de învățământ, dar și un student au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Afacerea cu diplome false ar fi început în urmă cu mulți ani, iar cazul era deja în atenția polițiștilor din Timișoara.

Procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au percheziționat 7 locuințe din județ, iar o alta chiar aici la universitate de unde au ridicat mai multe documente.

Printre cei vizați în anchetă se numără și o secretară a Universității Tibiscus din Timișoara.

Ulterior, documentele erau folosite pentru înscrierea la Facultatea de Informatică din cadrul Universității Tibiscus din Timișoara, susțin surse din anchetă.

Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Andreia Jerdea, Purtător de cuvânt IPJ Timiș: „Un bărbat în vârstă de 26 de ani și o femeie în vârstă de 48 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.” 

Este vorba despre un student care şi-ar fi cumpărat o diplomă falsă, şi secretara Facultăţii de Informatică, unde tânărul s-a înscris, folosind actul respectiv. 

Sursa: Pro TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *