Actualitate

Cazul fetiței de un 1 an și 7 luni, violate de bunic: Ce a arătat expertiza medico-legală?

Expertiza medico-legală a arătat că fetița de un 1 și 7 luni dintr-un sat din raionul Anenii Noi a fost violată. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății.

Ala Nemerenco susține că, la sfârșitul acestei săptămâni, comisia de specialiști va avea şi rezultatul evaluării medicilor de la spitalul raional Anenii Noi, care i-ar fi acordat micuței asistență medicală cu abateri de la protocolul ce vizează managementul clinic al cazurilor de viol, transmite Echipa.md.

„ – Aceasta este deja constatat, dar noi trebuie de asemenea să constatăm dacă toate procedurile au fost urmate cu rigoare. Eu am rugat cât mai repede să avem concluziile comisiei.
– Cunoașteți despre starea fetiței?
– Starea este ok. Starea este satisfăcătoare. Ea își revenise, era veselă. Era spitalizată la Institutul Mamei și Copilului”, a spus Nemerenco.

Menționăm că cazul șocant s-a produs duminică într-o localitate a raionului Anenii Noi. Un bărbat de 44 de ani şi-ar fi violat nepoata de 1 an şi 7 luni. Mama micuţei a anunţat poliţia şi a povestit că şi-a lăsat copilul în grija bunelului pentru câteva ore. Atunci, fetiţa a fost transportată la Spitalul Raional Anenii Noi, unde a fost examinată de medici. Ulterior, mama copilei a refuzat să o interneze în spital.

Primarul satului în care s-ar fi întâmplat tragedia ne-a spus că bărbatul revenise de trei luni din detenţie, ispăşindu-şi pedeapsa pentru că şi-a înjunghiat o rudă. În prezent, suspectul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă i se va dovedi vinovăţia, bărbatul riscă să-şi petreacă restul vieţii după gratii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *