Social

Cazul minorului din Hagimus, răpit și maltratat de milițienii transnistreni, rămâne în atenția Comisiei Unificate de Control

Cazul minorului din Hagimus, raionul Căușeni, răpit la 20 ianuarie curent de pe o stradă din Bender de către exponenți ai structurilor de forță transnistrene, rămâne în atenția Comisiei Unificate de Control, informează Biroul politici de reintegrare, transmite Jurnal.md.

Printr-o adresare, delegația Chișinăului a cerut explicații și investigarea incidentului.

Situația se află în vizorul autorităților și al opiniei publice, urmărirea penală fiind în desfășurare conform procedurilor prevăzute de legislația națională.

În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Unificate de Control, și-au început activitatea noii membri și experți din partea Republicii Moldova care vor reprezenta în Comisie Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării.

Vă amintim că la 23 ianuarie 2023, un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de către colaboratorii structurilor ilegale din regiunea transnistreană. Totul s-a întâmplat în jurul orei 16:00, adolescentul se îndrepta spre casă după antrenamentul de la sala de sport pe care o frecventează în orașul Tighina, ce află la câteva minute distanță de satul Hagimus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *