Social

Cazul minorului răpit și maltrat de reprezentanții structurilor ilegale din regiunea transnistreană – preluat de Promo-LEX

Cazul minorului răpit și maltratat la data de 20 ianuarie curent de către reprezentanții structurilor ilegale din regiunea transnistreană, a fost preluat de Asociația Promo-LEX, care va oferi asistență juridică familiei, transmite Punctul.md.

„Cu regret, nu este prima situație de acest gen și cel mai probabil nu va fi nici ultima. Atât timp cât persoanele responsabile de astfel de abuzuri nu vor fi trase la răspundere. În principal, sarcina noastră va fi să insistăm ca procesul penal, care deja a fost pornit de către organele de drept ale Republicii Moldova, să fie unul eficient. Asta înseamnă că urmărirea penală trebuie să fie una rapidă și să se finalizeze cu o soluție logică. Soluția logică este ca persoanele responsabile să fie identificate, iar cauza penală să fie transmisă în judecată pentru adoptarea unei sentințe de condamnare”, menționează avocatul Promo-LEX, Pavel Cazacu.

Vă amintim că un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de către colaboratorii structurilor ilegale din regiunea transnistreană. Totul s-a întâmplat vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 16:00, adolescentul se îndrepta spre casă după antrenamentul de la sala de sport pe care o frecventează în orașul Tighina, ce află la câteva minute distanță de satul Hagimus, scrie Zona de Securitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *