Social

Cazul păcurii îngropată pe teritoriul Termoelectrica: Razlovan prezintă concluziile cu privire la incident

Comisia de anchetă instituită pentru a investiga incidentul cu păcura îngropată pe teritoriul Termoelectrica, în 2022, a prezentat concluziile. Astfel, potrivit directorului interimar al instituției, Iurie Razlovan, în luna noiembrie 2022 s-a produs o fisură la o conductă cu abur, iar în urma incidentului s-a scurs o cantitate „nesemnificativă de păcură amestecată cu abur”. Potrivit lui Razlovan, ancheta respectivă vizează procedura de lucru a fiecărui responsabil, iar unele persoanele responsabile urmează a fi sancționate, transmite TV8.

„Comisia de anchetă a prezentat concluziile privind incidentul cu păcura îngropată pe teritoriul Termoelectrica, în 2022. Eu le-am văzut și citit. Din păcate factorii sau unul din factorii responsabili au dat declarații controversate. Ancheta respectivă vizează procedura de lucru a fiecărui responsabil. Persoanele responsabile urmează a fi sancționate”, a menționat Razlovan.

Astfel, potrivit anchetei, păcura procurată de instituție în 2022 este de calitate bună și nu s-au înregistrat neconformități.

„Neajunsuri pe partea contabilă de evidență a materialelor respective, combustibil de rezervă, eu nu am depistat. Am luat toate procedurile de achiziție din ultimii doi ani. Toate certificatele sunt conform caietului de sarcini. Dacă au fost câteva caiete trucate ar trebui să lucreze alte organe competente pentru a demonstra acest fapt”, a afirmat Razlovan.

„Din ancheta de serviciu, dar și din ceea ce am văzut eu, într adevăr a fost o fisură la o conductă cu abur. S-a scurs o cantitate nesemnificativă de păcură amestecată cu abur. Acest lucru s-a întâmplat în 2022, în noapte de 7-8 noiembrie, între orele 01.00 – 02.00. Angajații au lucrat conform situației și corect. Cum a fost gestionată ulterior situația de acolo rezumă problemele respective. Păcura trebuia colectată și depozitată corespunzător, dar și predată unei întreprinderi care poate recicla acest material”, a mai spus directorul Termoelctrica.

Acesta a precizat că în prezent instituția are materialul colectat și depozitat în saci. Totodată, urmează să fie identificat un agent economic care să-l preia.

Mai mult, Razlovan a precizat că cel puțin trei persoane cu funcția de răspundere vor fi sancționate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *