ActualitateSocial

Cazul tragic din Parcul „Alunelul” din capitală. Serghei Carp, directorul „Spații Verzi”, va fi demis

În urma cazului tragic din Parcul „Alunelul” din capitală, unde o fetiță de doi anișori a decedat după ce a fost strivită de un copac, Serghei Carp, directorul Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, va fi demis din funcție. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Ion Ceban cere Guvernului eliberarea din funcție a conducerii Agenției Mediului, care ar tergiversa aprobările privind defrișarea și curățarea copacilor uscați din Chișinău.

Vă amintim că la ora 11.45, IP Buiucani a fost sesizat precum că în parc, a căzut o creangă de copac. La fața locului, s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au stabilit că o secțiune de copac a căzut peste un cărucior. Copilul a fost imediat transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Astfel, în dimineața zilei de luni, 16 mai, Procuratura Generală a emis o notă informativă prin care a informat că, urmare a autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu, soldat cu decesul unei fetițe, produs în Parcul „Alunelul” din Capitală.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *