Actualitate

Cazuri GRAVE de intoxicații de Paștele Blajinilor. ANSA vine cu detalii

Primul caz este înregistrat în raionul Cahul, unde s-au inoxicat 14 persoane, inclusiv un copil de doi ani. Intoxicația s-a produs în urma unui picnic, organizat la aer liber, la care au participat 26 de persoane. Imediat după semnalarea cazului, personele intoxicate au primit asistență medicală corespinzătoare la spitalul rational și exrernați.

Inspectorii din subdiviziunea din Cahul a Agenției s-au deplasat la fața locului, unde au investigat circumstanțele intoxicației și au prelevat probe din produsele consumate la această masă. Trasabilitatea și proveniența alimentelor s-a determinat, urmând ca examenele de laborator să stabilească produsele neconforme.

Al doilea caz a avut loc în raionul Comrat, unde la moment sunt intoxicate și internate în spital 19 persoane. Conform investigațiilor prealabile, intoxicația a fost provocată de consumul alimentelor preparate cu două zile mai devreme. Cazul este în proces de cercetare, s-a deschis o anchetă epidemiologică cu prelevarea de probe și examenarea lor în condiții de laborator.

Inspectorii Agenției continuă monitorizarea situației. Urmează să venim cu informații suplimentare pe parcurs.

Sursa: provincial.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *