Social

Cazurile de gripă se înmulțesc

Principalele subiecte de pe agenda discuțiilor au vizat evaluarea situației epidemiologice și eventualele soluții ce urmează a fi aplicate, în cel mai scurt timp, pentru a putea fi depășită situaţia critică de infecții gripale, portivit unui comunicat al Guvernului.

Potrivit ministrului adjunct al Sănătății, Aliona Serbulenco la ora actuală în ţară sunt înregistrate 311 cazuri de gripă, inclusiv 271 persoane sunt spitalizate. În acelaşi timp, oficialul a menţionat că toate instituţiile medico-sanitare publice spitaliceşti sunt asigurate cu medicamentele necesare pentru tratamentul în cazul infecţiilor respiratorii acute. Pe lângă aceasta, instituțiile preșcolare și școlare dispun de mijloace medicale de a verifica elevii în triaje, înainte de lecții, sau de a le acorda ajutor medical la necesitate.

Aliona Serbulenco a dat asigurări că pentru suplinirea rezervelor necesare cu preparate antigripale, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a desfăşurat licitaţia pentru două tipuri de preparate virale, iar în jur de 150 mii de persoane au fost vaccinate antigripal, potrivit unui comunicat al guvernului.

Sursa: radiochisinau

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *