Politică

CC a suspendat hotărîrea Parlamentului prin care au fost demiși directorii ANRE

Curtea va examina la 8 decembrie 2015 sesizarea semnată de deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu și Ștefan Creangă. Autorii sesizării pretind că prin hotărîrea, care a anulat deciziile de numire în funcție a directorilor Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), nu este respectată Legea cu privire la energetică.

Potrivit acestei legi, directorul ANRE poate fi eliberat din funcție de către Parlament doar în cazul în care își pierde cetățenia Republicii Moldova, se află în imposibilitatea exercitării funcției din motive de sănătate, este ales în altă funcție. De asemenea, este demis în cazul condamnării pentru săvîrșire de infracțiuni, se află în incompatibilitate.

Totodată, autorii sesizării menționează că „decapitarea unei instituții precum ANRE, în plin sezon termoenergetic, lasă neacoperit, fără control și gestiune efectivă, un domeniu extrem de important, mai ales că, potrivit reglementărilor legislative recente, această instituție este obligată, în termen de maxim 15 zile, să revizuiască tarifele la gaz și să îndeplinească alte atribuții legale de importanță majoră”.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *