Actualitate

CCCEC confirmă: BAC-ul, HOȚIE la nivel național

Bogdan Zumbreanu, șef de direcție la CCCEC, a declarat astăzi la o conferință de presă că neregulile au fost depistate în cadrul unor percheziții desfășurate la cele cinci centre de bacalaureat și patru aparatamente. Perchezițiile au avut loc după desfășurarea examenului, iar copiii nu au fost perchezionați corporal, a ținut să precize reprezentantul Centrului.

Zumbreanu a relatat că doar într-un centru de bacalaureat din capitală au fost depistate 133 de telefoane, altele câteva zeci fiind depistate sub geamurile instituției. Aceeași situație a fost depistată la un centru de BAC din Nisporeni și la altul din Fălești.

Totodată, Bogdan Zumbreanu a declarat că doi din profesorii care ajutau astăzi elevii au fost prinși și anul trecut de colaboratorii Centrului în timp ce transmiteau răspunsuri. Reprezentantul Centrului a precizat că profesorii prinși nu vor fi urmăriți penal, decizia de sancționare a acestora îi va aparține Ministerului Educației. Totodată, el nu a putut spune dacă profesorii au luat bani pentru că transmiteau răspunsuri.

La primul examen de BAC din 8 iunie, Centrul Anticorupție a identificat 15 profesori care, contra unor sume de circa 2.200 de lei, au ajutat 20 de copii să răspundă la întrebările examenului. Aceștia au fost denunțați de un elev, care a refuzat să plătească mită.

Arena.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *