Externe

Ce a descoperit în spatele tapetului un bărbat care își renova bucătăria. Acesta nu s-a putut abține

Picturile istorice descoperite în timpul lucrărilor de renovare a unui apartament ar putea dezvălui mai multe informații despre dezvoltarea unei străzi celebre din York.

Luke Budworth a descoperit frizele, despre care se crede că au o vechime de aproximativ 400 de ani, pe un perete din locuința sa din Micklegate.

Historic England a declarat că picturile ar putea fi de importanță națională și ar putea dezvălui mai multe despre istoria străzii.

Dr. Budworth a declarat că a fost “foarte încântat” să găsească frizele și că dorește să le conserve pentru generațiile viitoare.

Tânărul în vârstă de 29 de ani s-a mutat în apartament în octombrie 2020 și anul trecut i s-a montat o bucătărie, când picturile au fost găsite acoperite cu scânduri chiar sub tavan, pe ambele părți ale unui coș de fum.

“Mi-am scos uneltele și am început să ciopârțesc tabla. Imediat ce am ridicat panoul, iată-le acolo, culori frumoase, cu câteva straturi de tapet încă rămase din epoca victoriană”, a spus el.

Investigațiile sale l-au condus la descoperirea faptului că picturile prezentau scene dintr-o carte din 1635 numită Embleme, scrisă de poetul Francis Quarles.

Se crede că operele de artă, pictate direct pe tencuială, datează din secolul al XVII-lea.

Sursa BBC

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *