Actualitate

Ce au găsit CNA și SIS în birourile reprezentanților Partidului „ȘOR”, în cadrul celor 97 de percheziții efectuate astăzi

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Procuratura Anticorupție (PA), au ridicat astăzi, 25 iulie, în cadrul a 97 de percheziții, documente, înscrisuri, corespondență, înscrisuri de ciornă și alți purtători materiali de informații, în care ar fi reflectate date cu privire la persoane fizice sau juridice care ar fi beneficiat de plăți ilicite pentru prestarea de servicii sau activități în interesul Partidului „ȘOR”, din fonduri ilegale, transmite Ziarulnational.

Astfel, potrivit CNA, 48 de grupuri comune de urmărire penală, formate din ofițeri CNA, SIS și procurori anticorupție, s-au deplasat la sediile organizațiilor teritoriale ale partidului din raioanele Călărași, Căușeni, Ștefan-Vodă, Strășeni, Edineț, Briceni, Dondușeni, Ocnița, Basarabeasca, Cimișlia, Hâncești, Orhei, Florești, Soroca, Drochia, Ungheni, Nisporeni, Bălți, Fălești, Glodeni, Sângerei, Râșcani, Cahul, Taraclia, Cantemir, precum și la mai multe adrese din Chișinău, în scopul descoperirii instrumentelor, documentelor și obiectelor folosite în săvârșirea infracțiunii.

Ulterior, în cadrul urmăririi penale, la președinții și secretarii organizațiilor de partid, unde au fost operate percheziții domiciliare și a mijloacelor de transport, au fost ridicate mai multe documente relevante în cauza penală privind finanțarea ilegală a formațiunii.

La fața locului au fost descoperite suporturi de date electronice, precum telefoane mobile, hard-disck-uri portabile, agende electronice, laptopuri, ce ar conține date ce ar proba finanțarea ilegală a formațiunii politice. Informațiile urmează a fi examinate, apreciate și coroborate în cumul cu alte probe administrate în cadrul cauzei penale.

„La această etapă, pentru fortificarea probatoriului, se efectuează și alte acțiuni de asigurare a investigării complete, obiective și sub toate aspectele a faptelor cercetate”, se mai arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție (PA).

Partidul „ȘOR” susține că cele 97 de percheziții din această dimineață, desfășurate în dosarul care vizează finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”, ar fi un răspuns la protestul de ieri din fața Procuraturii Generale (PG) la care au participat 2 000 de oameni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Adresa de pe care a fost trimis emailul nu e gmail ci e proton mail, serviciu securizat de corespondență electronică, a fost intenționat selectat acesta ca să nu fie depistat senderul.

  2. De la cine au parvenit informațiile? Iarăși scurgere specială de informații pentru defăimarea anchetei? Este clar că mâna dreaptă de la putere spală mâna stîngă din opoziție. Nu-i trebuie maicăi concurenți decât proștii de pe stânga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *