Actualitate

Ce au în comun socialiștii, găgăuzii și separatiștii? Urăsc tricolorul R. Moldova, și adoră simbolica fascismului rus

Războiul din Ucraina a scos la suprafața mai multe adevăruri pe care le intuiam toți, dar la care nu ne gândeam prea mult.

PSRM și PCRM au venit în Parlamentul R. Moldova cu un banner jenant – 9 mai zi sfântă. Suntem curioși ce crede despre asta ÎPS Vladimir.

Persoane necunoscute au scris cu vopsea simbolurile fascismului rusesc – „Z”, „V”, dar si un mesaj in sustinerea Rusiei pe o portiune de drum de la iesirea din satul Copceac, UTA Gagauzia.

Vlah voia să fie cu rușii, până a realizat că europenii plătesc mai bine.

Un mesaj similar a avut și teroristul-separatist Krasnoselski, care a sărit repede în apărarea panglicii de „colorado”, interzisă în R. Moldova.

Unul dintre pretextele folosite de pro-rușii din Transnistria în anii 90 pentru a-și motiva separatismul, a fost că ei nu pot accepta „tricolorul” ca steag național, deoarece ar fi… „flag fascist”.

Ani de zile, șoviniștii socialiști au încercat să promoveze ideea de a renunța la tricolorul românesc și folosirea unui steag roșu cu un bour pe el.

Dodoniștii, socialiștii, separatiștii și găgăuzii sunt uniți de un singur lucru – de ura față de românitatea statului R. Moldova.

27 august Chișinău. Se celebrează Independența R. Moldova de Imperiul Sovietic și comunism

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Cuib de viespi – nu sunt altii decat niste ocupanti rusi oplositi la Tiraspol – avand acelas rol ca si Donbasul in formarea jonctiunii cu regiunile riverane.Astea nu pot fi domesticiti. Stau si asteapta vremea potrivita. Cu gagauzii e aceeas problema. Visul lor e aproape de a se indeplini – Odesa.

  2. Corect.Și ca să folosesc „graiul maldavinesc”: anumi di asta nu dați voi înainti, urâți ideea di Uniri, nu știți ci limbî vorghiți, îmblați ca niști găini fărî cap di 30 di ani șî amu ia o luați iară pi lângî carari chipurili „aderare la UE”. Mumu aderari la UE, vă zîc io, o sî mai îmbați vreo 30 di ani ca di obicei creanga șî poati poati o sî vi sî ridici snegura di pi ochi. Mult succes vă doresc!
    V-ar trebui vreo mie de patrioți de talia domnului Reniță ca să mai scurtați din anii de chin, dar din păcate nu aveți nici măcar vreo 10 (vizibili și implicați politic – că la un pahar de vorbă mulți se găsesc patrioți) de anvergura și patriotismul său.
    Sâlă nespusă față de mocirla națiunii civice maldavinești!

  3. Aici m-ați prins. Am vreo câțiva de la USR (Drulă, Cioloș, Dragu, Pâslaru, Ghinea, Prună), ar mai fi Ciucă/PNL, nu îmi ies 10 dar pe aproape. „Mica” diferență e însă că noi suntem în NATO și UE și trebuie doar să nu ieșim flagrant din politicile comune. La voi orice idioțenie se vede poate pentru generații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *