Carte

Ce cărți a citit ambasadorul Rusiei înainte să vină în Republica Moldova?

Înainte să fie numit ambasador în Republica Moldova, Farit Muhametșin a condus Agenția federală „Rossotrudnicestvo” și a coordonat editarea unei serii întitulate „Literatura clasică CSI” (20 vol.) în care intrau două volume de folclor și texte reprezentative pentru literatura R. Moldova. Cu această ocazia, spune diplomatul, a citit poveștile, baladele și colindele noastre. Astfel a făcut cunoștință cu lucrările lui Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Ion Creangă și alți autori clasici. 

„După sosirea mea la Chișinău mi-am dorit să aflu și mai bine bogăția literară a țării. În primul rând, am început să citesc cărți de istorie și memoriile demnitarilor, cum ar fi „Istoria Republicii Moldova”, scrisă de Vasile Stati, Eugen Pascari, Bogdan Țârdea și Victor Borșevici, însemnările contelui Serghei Urusov și altele. Am rămas adânc impresionat de cartea „Moldova și moldovenii” de Petru Lucinschi, al doilea președinte al republicii. Toți autorii au scris despre relațiile apropiate dintre Rusia și Moldova”, a declarat ambasadorul, adăugând că nu a trecut cu vederea nici lucrarea științifică a lui Dimitrie Cantemir „Descrierea Moldovei”. 
 
Ce cărței i-ați mai recomanda, stimați vizitatori, Excelenței Sale, Farit Muhametșin, ca să cunoască mai bine trecutul Republicii Moldova?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *