Ce condimente folosim pentru conserve
De aceea, esențiale pentru aceste conserve sunt condimentele şi plantele aromatice.
Noi vă ajutăm şi cu câteva soluţii pentru a putea obţine conserve gustoase şi perfect conservate, prin adăugarea la prepararea acestora de condimente şi plante aromatice, care sunt în acelaşi timp foarte bune pentru sănătate:
– cimbrul are aromă puternică şi proprietăţi antiseptice – se pune la preparatele din carne şi la buchetele de verdeţuri asortate;
– usturoi, ceapă, mărar – se adaugă la castraveciori, în saramură sau în oţet;
– frunze de ţelină, crenguţe de vişin – la castraveţi în oţet;
– boabe de muştar – la aproape toate conservele de legume, murături în oţet etc.;
– busuioc – pentru a aromatiza uleiul;
– foi de dafin – folosite pentru aroma lor deosebită;
– boabele de piper, boabele de muştar, hreanul menţin gogoşarii tari toata iarna;
– menta, cimbrul, coaja de lămâie sau de portocală dau aromă oţetului şi conservelor;
– pătrunjel, ienibahar, ardei iute, rozmarin – pentru marinat, aromatizat uleiul şi preparatele din carne;
– boia dulce sau iute – pentru condimentarea pastelor de ardei sau roşii.
Nu vă mai rămâne decât să vă apucaţi de treabă şi să vă umpleţi cămara cu bunătăţi pentru iarnă.
Timpul