Ce condimente folosim pentru conserve
De aceea, esențiale pentru aceste conserve sunt condimentele şi plantele aromatice.
Noi vă ajutăm şi cu câteva soluţii pentru a putea obţine conserve gustoase şi perfect conservate, prin adăugarea la prepararea acestora de condimente şi plante aromatice, care sunt în acelaşi timp foarte bune pentru sănătate:
– cimbrul are aromă puternică şi proprietăţi antiseptice – se pune la preparatele din carne şi la buchetele de verdeţuri asortate;
– usturoi, ceapă, mărar – se adaugă la castraveciori, în saramură sau în oţet;
– frunze de ţelină, crenguţe de vişin – la castraveţi în oţet;
– boabe de muştar – la aproape toate conservele de legume, murături în oţet etc.;
– busuioc – pentru a aromatiza uleiul;
– foi de dafin – folosite pentru aroma lor deosebită;
– boabele de piper, boabele de muştar, hreanul menţin gogoşarii tari toata iarna;
– menta, cimbrul, coaja de lămâie sau de portocală dau aromă oţetului şi conservelor;
– pătrunjel, ienibahar, ardei iute, rozmarin – pentru marinat, aromatizat uleiul şi preparatele din carne;
– boia dulce sau iute – pentru condimentarea pastelor de ardei sau roşii.
Nu vă mai rămâne decât să vă apucaţi de treabă şi să vă umpleţi cămara cu bunătăţi pentru iarnă.
Timpul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!