Actualitate

Ce cred cetățenii despre situația politică din R. Moldova

Maria, 53 de ani, artist plastic
„Cred că oamenii nu mai au nicio așteptare de la actuala coaliție de guvernare. Și-au luat toate grijile în spate și fiecare își caută de viață așa cum poate. Cu părere de rău, ceea ce se întâmplă în coaliția de guvernare este rupt de interesele cetățenilor. Este păcat, pentru că avem o țară frumoasă, dar care pur și simplu se distruge din cauza unor interese derizorii. Ne dorim să avem în politică oameni adevărați, dar nu știu când vom avea parte de așa ceva și dacă, atunci când vor ajunge la putere, vor mai avea ce dirija”.

Mihai, 48 de ani
„Actuala formulă a coaliției de guvernare nu poate fi considerată întreagă. Este nevoie și de Partidul Liberal. Sper că factorii de decizie vor înțelege acest lucru și vor forma o coaliție din trei partide – PL, PLDM și PD”.

Valeriu, 55 de ani
„Sincer să vă spun, tocmai am revenit de la Moscova și nu prea știu cum stau lucrurile în politica locală, dar cred că trebuie mult mai multe investiții. Mă uit la gările noastre și nu-mi place deloc ce văd. Guvernul nostru vrea să ne întoarcem acasă, dar îmi asigură aici un loc de muncă? Voi avea un salariu din care să-mi pot întreține familia? Așteptăm mai multă susținere pentru cetățenii simpli și mai puține certuri între ei”.

Ludmila, 35 de ani
„Situația actuală este ridicolă și, ca să fiu sinceră, m-am așteptat la o asemenea evoluție, văzând rezultatele după scrutinul din 30 noiembrie. Era clar că vor fi neînțelegeri, pentru că tabloul a ieșit prea colorat. Dacă unul dintre partide obținea o majoritate clară, făcea o ordine: fie într-o direcție, fie în alta. Acum, până se vor lămuri, până vor ajunge la o înțelegere, avem haos. Cei de la putere sunt preocupați doar de interesele personale. Nu iau deloc în considerare interesele cetățenilor. Am impresia că toți sunt implicați în afaceri ilegale și sunt murdari nu până la cot, dar până la umăr. Atât de mult se ponegresc unul pe celălalt! Lumea pleacă din țară spre Europa, unde statul lucrează și în beneficiul cetățeanului, nu doar în interesul celor ajunși la guvernare. Nu vreau să spun vorbe mari, dar avem nevoie de patrioți. La noi, cei de la putere sunt foarte asigurați, au de toate – case, afaceri – și nu le pasă de lume. Iar oamenii simpli, cei care au mai rămas în țara asta, nu vor decât să fie pace și să aibă un loc de muncă stabil. Nu vor mai mult, dar nici strictul necesar nu le este asigurat”.

Ana, 60 de ani
„Nu-mi place deloc ce se întâmplă în politica noastră. Eu am o pensie mică, dar toate produsele se scumpesc. Nu-i ușor”.

Elena, 42 de ani
„N-am nicio așteptare de la actuala coaliție. Speranță zero. De fapt, mi-e indiferentă formula coaliției de guvernare, esențial este ca oamenilor să le fie bine, să vedem un rezultat”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *