Economie

Ce cumpără europenii pe internet?

Astfel, UE și-a atins unul din obiective prevăzute de Agenda Digitală care urmărea ca până în anul 2015 jumătate din populația uniunii să facă cumpărături on-line. 

Majoritatea cumpărătorilor declară că sunt satisfăcuți de calitatea achizițiilor făcute pe internet: 70% spus că nu au întâmpinat probleme când și-au compandat produsele. Printre cele mai cumpărate bunuri se numără hainele și echipamentele sportive (60% din comenzi pe internet), rezervări de hotel și călătorii (52%) și jucării cu produse de uz casnic (41%). Cei mai mulți cumpărători pe internet (e-buyers) provin din Marea Britanie, Danemarca, Luxemburg, Germania, Olanda, Finlanda și Suedia. Cei mai puțini cumpărători on-line s-au înregistrat în România, Bulgaria, Cipru și Italia. De obicei, la cumpărături on-line apelează tinerii cu vârsta de 16-34 de ani. 

Cei care însă nu au făcut cumpărături pe internet spun că preferă să meargă la magazin sau că sunt îngrijorați de securitatea plăților și de protecția datelor cu caracter personal. 

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *